Jadual Perjalanan TTA PLUS Hari Raya Aidilfitri 2016

Jadual Perjalanan TTA PLUS Hari Raya Aidilfitri 2016. Pengguna Lebuhraya Utara-Selatan atau PLUS yang ingin balik kampung/ kembali ke bandar dinasihatkan untuk merancang perjalanan bagi mengelakkan kesesakan lalulintas. Sehubungan itu, berikut adalah Jadual Cadangan Waktu Perjalanan (TTA) untuk perjalanan di Lebuhraya Utara-Selatan pada hari/ waktu puncak (Peak hours) iaitu dari 1 Julai hingga 10 Julai 2016 ini. Hari Raya Aidilfitri dijadualkan disambut di Malaysia pada hari Rabu, 6 Julai 2016.

Jadual Perjalanan TTA PLUS Hari Raya Aidilfitri 2016

Berikut adalah cadangan jadual perjalanan TTA PLUS untuk perayaaan Hari Raya Aidlifitri 2016 :-

Jadual TTA PLUS Aidilfitri 2016

TTA merupakan pendekatan PLUS untuk mengagihkan trafik dan mengurangkan kesesakan di laluan-laluan utama lebuh raya, plaza tol dan kawasan rehat. Ia adalah berdasarkan kajian PLUS terhadap pola perjalanan orang ramai pada musim-musim perayaan yang lalu. Jadual TTA PLUS Hari Raya Aidilfitri 2016 berperanan mengelakkan orang ramai daripada memasuki lebuh raya secara serentak dan menyumbang kepada kesesakan lalulintas yang teruk.
Semoga Jadual Perjalanan TTA PLUS Hari Raya Aidilfitri 2016 ini bermanfaat untuk semua. Serlamat Hari Raya Maaf Zahor Dan Batin.

Seorang peminat komputer, blogger dan dunia IT

Blogger
Leave A Reply

No comments