Senarai IPTS Di Malaysia Terkini

Senarai IPTS Di Malaysia Terkini. IPTS atau dikenali sebagai Institusi Pendidikan Tinggi Swasta adalah Organisasi atau institusi pendidikan, termasuklah Universiti, Kolej Universiti dan kampus cawangan yang diluluskan dan didaftarkan di bawah Akta Institusi Pendidikan Tinggi Swasta 1996 (Akta 555). IPTS tidak ditubuhkan atau disenggarakan oleh kerajaan tetapi menyediakan pendidikan tinggi, pendidikan jarak jauh dan sebagainya
senarai terkini IPTS
IPTS merupakan alternatif buat pelajar yang gagal dalam permohonan ke UA/ IPTA atau lain-lain institusi pengajian tinggi melalui permohonan UPU online.

Terdapat banyak IPTS yang berdaftar di Malaysia seperti disenaraikan di bawah ini dan pelajar boleh mendownload di IPTS Malaysia. Senarai IPTS ini adalah senarai daftar sehingga 31 Disember 2015. Maklumay yang terdapat dalam senarai ini adalah nama, alamat, no telefon/fax, email, perakuan pendaftaran dan lain-lain lagi.

Senarai Daftar IPTS Terkini Di Malaysia
Semoga senarai IPTS terkini di Malaysia ini boleh dijadikan panduan buat pelajar yang ingin melanjutkan pelajaran ke tahap yang lebih tinggi lagi.

Seorang peminat komputer, blogger dan dunia IT

Blogger
Leave A Reply

1 comment

Mereka yang menunggu keputusan spm mungkin perlukan senarai universiti.

Balas