Semakan Keputusan MRSM 2017 Tingkatan 1 Dan 4 Online

Semakan Keputusan MRSM 2017 Tingkatan 1 Dan 4 Online Dan SMS. Bagi pelajar yang telah membuat permohonan kemasukan MRSM ke MRSM 2017 Tingkatan Satu (1), result keputusan kemasukan dijangka akan diumumkan pada minggu ketiga bulan Januari 2017.

Keputusan MRSM 2017 Tingkatan 1 Dan 4 Online

Semakan Keputusan MRSM 2017 Tingkatan 1 dan 4 Online

Keputusan kemasukan pelajar ke MRSM boleh disemak secara online seperti ketetapan berikut :

1. Semakan keputusan Secara Online

Keputusan kemasukan ke MRSM 2017:
  1. Keputusan boleh disemak mulai 23/1/2017 jam 10.00 malam
  2. Tarikh pendaftaran pelajar baru adalah pada 6/2/2017
  3. Pelajar yang berjaya akan menerima SMS
  4. Semakan boleh dibuat melalui portal semakan seperti di bawah

2. Semakan Melalui SMS

Melalui perkhidmatan mySMS : 
 mara <jarak> mrsm <jarak> angka giliran 
dan hantar ke 15888

e-Rayuan MRSM 2017 Tingkatan 1

  • Rayuan bagi yang gagal boleh dibuat secara online. Keputusan rayuan adalah berdasarkan jumlah kekosongan setelah hari pendaftaran pelajar ke MRSM 2017.
  • Pemohon yang tidak berjaya pada pengambilan pertama akan diberi peluang mengemukakan rayuan secara online (tertakluk kepada markah ketika menduduki UKKM). Jika gagal ketika UKKM, pemohon tidak dibenarkan merayu (tiada butang rayuan ketika semakan dibuat).  
Sebarang pertanyaan atau masalah yang dihadapi sila hubungi Bahagian Pendidikan Menengah MARA di talian 03-2613 4509 atau 03-2613 4513.

Seorang peminat komputer, blogger dan dunia IT

Blogger
Leave A Reply

17 comments

avatar
Anonymous

Bila Keputusan MRSM Tingkatan 1 akan di keluarkan?

Balas

Tengah tunggu jugak.. dah nak abes bulan 1

Balas
avatar
Anonymous

Sabar itu separuh daripada iman...
aiman tak kisah

Balas

Sekarang dah minggu keempat, bila tarikh sebenar pengumuman untuk tahun 2016?

Balas
avatar
Anonymous

ura2 kata hari jumaat 29/1 ni, tapi takde pun -.-

Balas

minggu depan keluaq le

Balas

Saya pun tgh tunggu kputusan mrsm jga ni.....hari2 duk semak online

Balas

ku tunggu kau datang

Balas

ari 1 feb pun lum keluar lagi....bila ye...

Balas
avatar
Anonymous

Bila agaknya keputusan MRSM kluar.. hr ni sms x blspn

Balas
avatar
Anonymous

2hb.... Waiting n waiting... Tolong la jgn last minit... Jenuh berkejar ke sana ke Mari nak prepare Nanti. Huhu...

Balas

Da dgr2 keputusan kemasukan ke mrsm utk tingkatan 1 boleh disemak pada 10.2.2016...tp x pasti la yea. Dpt info pun drp anak yg belajar di mrsm

Balas

Sy cuba telefon Bahagian Pendidikan Menengah MARA tapi tidak diangkat..Mohon pihak MARA beri penjelasan ttg kemasukan Tgkatan 1 MRSM supaya kita semua tidak resah menunggu.

Balas

Madih menunggu dan terus menunggu.

Balas
avatar
Anonymous

Result dh kluar arini...ank sya x dpt....sedih dia..
kn buat rayuan...

Balas